08-08-11

Expectations

Expectations:

In the case of uncertainty, expectation is what is considered the most likely to happen. An expectation, which is a belief that is centered on the future, may or may not be realistic. A less advantageous result gives rise to the emotion of disappointment. If something happens that is not at all expected it is a surprise. An expectation about the behavior or performance of another person, expressed to that person, may have the nature of a strong request, or an order.

 

Verwachtingen:

In het geval van onzekerheid is de verwachting hetgeen als meest waarschijnlijk wordt beschouwd. Een verwachting kan realistisch te zijn, maar dat hoeft niet.

Een negatief resultaat leidt tot de emotie van teleurstelling. Als iets gebeurt wat helemaal niet wordt verwacht is het een verrassing. Zie ook anticiperen, hoop.

Een verwachting over het gedrag of prestaties van een andere persoon kan de aard van een verzoek hebben.

Verwachtingen worden ook wel gedefinieerd als datgene waardoor men sneller reageert wanneer de verwachting klopt. Dit betreft dan met name een operationele definitie. Met name uit proefpersoonexperimenten is bekend dat als mensen vermoeden of verwachten dat een bepaalde stimulus verschijnt dat men dan sneller is in het genereren van een respons. In dit geval gaat het dan ook om (correcte) verwachtingen.

 

Dynamics.jpg

17:10 Gepost door Nennis | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

grappig!

Gepost door: terry | 11-08-11

De commentaren zijn gesloten.